Lelki napok, Imaestek

Közösségünk az országban több helyen, évente több alkalommal szervez lelki napot, imaestet. Ezek az ima alkalmak általában egy kiemelt liturgikus időszakhoz (pl. advent, nagyböjt, pünkösd), egy szenthez (Lisieux-i Szent Teréz, Boldog Salkaházi Sára), vagy egy meghatározott témához (pl. tisztaság, bűnbánat) kapcsolódnak. Az imaestek programja: közös imádság (pl. szentmise, rózsafüzér, szentségimádás), előadás, tanúságtételek, közbenjárás.

Közösségünk aktuális imaestjei megtalálhatók az Eseménynaptárban.

Állandó imaestjeink

Rozsaeso_hkRózsaeső imaest – „Merjünk lehetetlent kérni Istentől!”

Közösségünk 1998 óta szervezi meg a Rózsaeső imaesteket, ahol Lisieux-i Szent Teréz közbenjárását kérjük szándékainkért.

Helyszínek: 8777 Homokkomárom, Ady E. u. 2., Örökimádás Templom, 1091 Budapest, Üllői út 77., 8360 Keszthely, Kis Szent Teréz Bazilika, Tapolcai út 1/A

Program: rózsafüzér, tanúságtételek az imameghallgatásokról, levélírás Kis Szent Teréznek, szentmise. (általában 17.00 órától)

Boldog Salkaházi Sára imaest

A Szociális Testvérek Társaságával közös szervezésben elevenítjük föl Boldog Salkaházi Sára életének legfőbb állomásait és üzenetének máig meghatározó gondolatait. Az este folyamán tanítást, tanúságtételeket hallhatunk, valamint lehetőség van imaszándékainkat is rá bízni az Oltáriszentség előtt imádkozva vagy imapároknál közbenjárást, megerősítést kérve.

Helyszín: Örökimádás Templom, 1091 Budapest, Üllői út 77.

Program: szentmise, tanúságtételek, szentségimádás, közbenjáró ima. (18.00 órától)

Ifjúsági imaest szerzetesekkel

Az Iránytű Hivatásgondozó Műhely és a Nyolc Boldogság Közösség közös programja a Megszentelt Élet világnapjához kapcsolódik. Ezen az imaesten együtt ünnepelnek szerzetesi közösségek és fiatalok, hálát adva a megszentelt élet hivatásáért. Az este folyamán tanúságtételeket hallhatunk, lehetőség van a szerzetesi fogadalmak megújítására és közös imára, dicsőítésre. Az estet agapé követi, melynek keretében találkozhatnak, osztozhatnak egymással a szerzetes közösségek és a fiatalok.

Helyszín: Örökimádás Templom, 1091 Budapest, Üllői út 77.

Program: szentmise, szentségimádás, agapé. (18.00 órától)

Tisztasag_imaest2

Tiszta Szerelem Imaest – Tiszta szerelem. Lehetséges?

Az Országos Lelkipásztori Intézettel minden ősszel közösen szervezzük ezt a szentmisével egybekötött imaestet, melynek keretében a fiatalok hiteles jegyes-, illetve házaspároktól hallhatnak tanúságtételeket, valamint az Oltáriszentség előtti imaidőben kérhetnek megerősítést és közbenjárását szívükben megfogant elhatározásukhoz. A szentmisét Bíró László családreferens püspökatya celebrálja, az este folyamán pedig több egyházmegyés atya biztosítja a gyónás lehetőségét. Az imaest végén agapé keretében találkozhatnak, ismerkedhetnek egymással fiatalok, szerzetesek, papok és családosok.

Helyszín: Örökimádás Templom, 1091 Budapest, Üllői út 77.

Program: szentmise, tanúságtételek, szentségimádás, agapé. (18.00 órától)