Együttérzés szolgálata

Budapesti alapítáBetegek1sunkban az együttérzés szolgálata a magányos, de imádságra vágyakozó idős hívek látogatásában, valamint kórházi lelkigondozási tevékenységben és pasztorális ellátásban fejeződik ki.

Az otthonukban élő beteg és idős híveket Szeidel Péter atya látja el szentségekkel, Theresia nővér pedig heti rendszerességgel rózsafüzér imádkozására, elmélkedésre keresi fel őket.

 

A kórházban végzett együttérzés szolgálat aktuálisan két helyszínen van jelen.

_MG_8625

A Budai Irgalmasrendi Kórházban működő Lelkigondozó Szolgálat az országban elsőként jött létre szervezett formában. A szolgálat keretein belül egy szakmailag képzett team tagjaként arra törekszünk, hogy beteg, hozzátartozó és munkatárs egyaránt megtapasztalhassa a meghallgató és imádságos jelenlét vigasztaló erejét. Sára nővér 2008 óta végzi ezt a tevékenységet klinikai lelkigondozóként.

A betegpasztoráció másik helyszíne a Külső Klinikai tömb, ahová az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kórházlelkészsége hívta meg közösségünket Szeidel Péter atyán keresztül. Ez a tevékenység a betegek szentségi ellátását biztosítja, továbbá bekapcsolódik az önkéntes munka szervezésébe is. A szolgálata folyamatosan várja azok jelentkezését, akik szívesen látogatnak betegeket, hogy reményt és vigasztalást ajándékozzanak rászoruló embertársaiknak.