Montforti Grignion Szent Lajos – Mária titka

chapelet

Montforti Grignion Szent Lajos könyve Bakos Rafael kármelita atya bevezető gondolataival és II. János Pál pápa levelével, amit a Montforti Kongregáció testvéreihez és nővéreihez írt a Tökéletes Mária-tisztelet megjelenésének 160. évfordulója alkalmából.

“Meg akarom keresni a módját, hogy az Égbe jussak, éspedig egy kicsi, nagyon egyenes, nagyon rövid egy egészen új kis úton keresztül.” (Lisieux-i Szent Teréz)

audio-x-genericMária titka

 

Doudou Callens – Evangelizáció

P1010014“Akit szíven talált az Evangélium, a Jézus Krisztussal való találkozás, az megtér. Aki megtér, annak egész lényét megragadja az Örömhír, átalakul, az képtelen hallgatni arról, amit talált és hallott. Ez a könyv azoknak szól, akik felismerték, hogy keresztségükből fakadóan hivatásuk Jézus Krisztust vinni az emberekhez.” (Varga László atya)

Jean Francois (Doudou) Callens házas, a Nyolc Boldogság Közösség tagja. 2007-ben Magyarországon járt és a Tábor-hegyi Napokon tanított. Tanításai megtalálhatók a Közösség videótárában, ITT.

audio-x-genericEvangelizáció

Christine Ponsard – Hit a családban

Hit_Csalad_borito

Christine Ponsard könyve nem szép gondolatok gyűjteménye az ideális családról, hanem mindennapi, ismerős témákat érint: “Hogyan tanítsuk imádkozni gyermekeinket?”; “Szeretném hitre nevelni a gyermekemet, de a házastársam nem hívő”; “Miért pont a mi fiunk fogyatékos?”; “Ha egyenként nézzük őket, akkor a gyermekeim elragadóak, de ha összekerülnek, csak veszekszenek megállás nélkül.”

Christine Ponsard három gyermekes édesanya, 1987-től újságíróként dolgozott a Famille Chrétienne című hetilapnál. Számos lelkigyakorlatot és előadást tartott ebben a témában.

P. Jacques Philippe – A belső szabadság

building-21044_640

“Célom egyszerű – írja a szerző -: alapvető fontosságúnak tartom, hogy minden keresztény tudatosítsa magában: akár a legmostohább körülmények között is megmarad a lelkében egy kis helye a szabadságnak, amelyet nem vehet el tőle senki, mert forrása és záloga maga Isten. Ha kibontakozik bennünk a szabadság e belső tere, még ha lesznek is szenvedéseink, akkor sem tud bennünket igazán lenyomni, elfojtani semmi.” (P. Jacques Philippe)

Jacques Philippe a Nyolc Boldogság Közösség tagja. 1985 óta pap, Franciaországban és külföldön tart lelkigyakorlatokat.

A reménység szavai

A_remenyseg_szavai_borito_1„A megváltás oly módon adatott nekünk, hogy reménnyel lettünk megajándékozva, mégpedig megbízható reménnyel, amelyre támaszkodva meg tudunk birkózni jelen gondjainkkal: a jelen, a vesződséges jelen is élhető és elfogadható, ha célhoz vezet, és mi e cél felől bizonyosak lehetünk; ha ez a cél olyan jelentős, hogy igazolja a hozzá vezető út megtételéhez szükséges erőfeszítéseket.” (Benedek pápa: Spes Salvi kezdetű enciklikájából)

A könyvben található Igék és képek megerősítik reményünket. A 2006-ban megjelent könyv pdf-es, letölthető változata.