Mária, Vértanúk Királynője Alapítás, Homokkomárom

1990-ben a veszprémi érsek hívására érkeztünk Homokkomáromba, ebbe a Zala-megyei kis faluba. A Kegytemplom mellett álló 250 éves kolostorban kezdtük el a közösségi életet. Az évek során felépült az új közösségi ház is. Ma már mindkét épület alkalmas lelkigyakorlatozók fogadására. Közösségünk kápolnájában őrizzük Boldog Batthyány-Strattmann László, a szegények orvosának ereklyéjét.

Házunk azok szolgálatában áll, akik kiszakadva a világ forgatagából szeretnének több időt eltölteni csendben, imában és testvéri közösségben. Több lehetőséget kínálunk a rövidebb- hosszabb itt tartózkodásra: lelkigyakorlatokat különféle témákban, hivatástisztázó lelkigyakorlatot fiataloknak (FordulóPont), nyári ifjúsági tábort (Tábor-Hegyi Napok), Bárány Tanítványai képzést, Názáret-iskolát, vagy csupán néhány csendes napot, bekapcsolódva a Közösség életébe, liturgiáiba. Fogadunk plébániai, iskolai, vagy a különböző lelkiségi mozgalmakhoz tartozó csoportokat is.

Aktuális programjaink megtalálhatók az Eseménynaptárban.

Kapolna_belul

Meghívásra plébániai, iskolai lelki napokat szervezünk. Ezen kívül idősek otthonában lelkigondozást, gimnáziumban hitoktatást végzünk.

Fogadjuk azokat a zarándokokat, Kék-túrázókat (egyénileg, vagy csoportosan), akik szeretnék megismerni a Kegytemplom történetét, vagy szívesen betérnének a Közösség kápolnájába. Csoportokkal a templomlátogatás idejét előre, telefonon egyeztetjük. Lehetőség van vásárlásra is a Közösség kegytárgyboltjában.

 

A Kegytemplom mellett kialakított teraszok kiváló lehetőséget nyújtanak a sátorozásra (hittancsoportoknak, osztályoknak). A sátoros terasz mellett WC-vel, zuhanyzóval ellátott vizesblokk található.

OLYMPUS DIGITAL CAMERACímünk: 8777 Homokkomárom, Ady E. u. 2.

Tel.: +3630 262 5889, E-mail: nyolcb.hk@gmail.com

Bővebb információ a lelkigyakorlatokról és jelentkezés: 

Tel.: + 3630 520 5171, E-mail: hk.vendeg@gmail.com