Alapítások története

Pelifold

A Közösség első magyarországi háza 1988 júniusában nyílt meg az Esztergom közelében lévő Péliföldszentkereszten, az akkoriban üresen álló szaléziánus rendházban. A tagok számának növekedése lehetővé tette egy új alapítás megkezdését, így született meg 1990. március 26-án a Közösség homokkomáromi alapítása. Az elmúlt huszonöt évben több helyen is jelen voltunk -­ rövidebb-hosszabb ideig -­ Magyarországon: Láziban, Kisnánán, Zalaegeszeg-Botfán. Első házunkat 1994-ben visszaadtuk az újrainduló Szalézi rendnek. 2006 szeptemberében néhány közösségi testvér a budapesti Örökimádás templomhoz tartozó plébániára költözött. Jelenleg tehát Magyarországon, két helyen élünk és szolgálunk, Budapesten és Homokkomáromban.

Bővebben

Isteni Irgalom Alapítás, Budapest

A budapesti Örökimádás-templom – az egész napos szentségimádás biztosítása által – több mint száz éve arról tanúskodik a főváros és az egész ország előtt, hogy az Eukarisztiában Jézus valóságosan jelen akar lenni az emberek számára.

Bővebben

 

Mária, Vértanúk királynője Alapítás, Homokkomárom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1990-ben a veszprémi érsek hívására érkeztünk Homokkomáromba, ebbe a Zala-megyei kis faluba. A Kegytemplom mellett álló 250 éves kolostorban kezdtük el a közösségi életet. Az évek során felépült az új közösségi ház is. Ma már mindkét épület alkalmas lelkigyakorlatozók fogadására. Közösségünk kápolnájában őrizzük Boldog Batthyány-Strattmann László, a szegények orvosának ereklyéjét.

Bővebben

Közösségi jelenlét a kecskeméti Szentcsalád Plébánián

kecskemeti_jelenlet2015 ősze óta vannak jelen a Közösség tagjai Kecskeméten, ahol a Szentcsalád Plébánia életében veszünk részt: imaesteket és találkozókat szervezünk.

Bővebben