FordulóPont lelkigyakorlat

„Isten, az Úr nyitotta meg a fülemet. S én nem álltam ellen, és nem hátráltam meg.” (Iz 50,5)

austria-70052_640

Közösségünk 1998 óta szervezi meg ezt a lelkigyakorlatot (régi neve: „Hivatástisztázó lelkigyakorlat” volt), évente egyszer, tavasszal, a homokkomáromi házban. A lelkigyakorlat 5 napos, kedd estétől vasárnap délig tart. A lelkigyakorlat folyamán Isten elé viheted kérdéseidet: Mire hív Isten engem személyesen? Hogyan ismerjem fel hivatásomat? Hogyan ismerhetem fel mély vágyaimat és félelmeimet? Hogyan tudok szabadon dönteni? Egybeesik-e Isten akarata és az én vágyam?

A lelkigyakorlatnak elsősorban nem az a célja, hogy egy hét alatt eldöntsd a hivatásodat. Abban szeretnénk segítséget nyújtani, az előadások, a kreatív foglalkozások, a lelkikísérés, a csend és az ima által (a lelkigyakorlat alatt szilencium van), hogy felismerd legmélyebb vágyaidat, esetleg azokat a félelmeidet, amelyek meggátolhatnak abban, hogy szabadon, örömmel dönts akár hivatásod, akár életed éppen aktuális kérdésében. A Közösségünk iránt érdeklődőknek is ezt a lelkigyakorlatot ajánljuk.

Program: naponta két előadás, részvétel a Közösség liturgiáin, szentmise, egyéni csendes elmélkedés, séta, kreatív foglalkozás és naponta egyszer személyes beszélgetés egy lelki kísérővel.

A lelkigyakorlaton való részvétel feltételei:

  • Életkor: 20-50 év közöttiek,  egyedülállók, vagy házasok.
  • Egy motivációs levél, melyben röviden összefoglalod, miért szeretnél részt venni a lelkigyakorlaton, milyen kérdések foglalkoztatnak a leginkább. Valamint egy regisztrációs lap, melyben a lelkigyakorlat szempontjából fontos adatokra kérdezünk rá: életkor, családi állapot, valamilyen közösséghez, mozgalomhoz való tartozás stb.

FP_1

A lelkigyakorlat saját honlapja ITT elérhető.

A lelkigyakorlat helye: 8777 Homokkomárom, Ady E. u. 2

Bővebb információ és jelentkezés: Tel.: +3630 520 5171  E-mail: hk.vendeg@gmail.com.